Over ons

Het gezicht achter Ooaki Kids is Willemien Verdoes. Ze is getrouwd met Krijn en moeder van vier kinderen.

"Na een verhuizing van de ene naar de andere kant van het land besloot ik mijn werk als leerkracht een tijdje te pauzeren om meer thuis te zijn bij onze kids. Maar helemaal stilzitten lukte mij niet en zo ontstond Ooaki Kids. 
Inmiddels heb ik ook mijn werk als leerkracht weer opgepakt, maar ook Ooaki bleef. Het blijft prachtig om mooie duurzame kleding te maken voor al jullie kinderen!

Hieronder kan je lezen hoe mijn zoektocht verliep en hoe je ook met het maken en dragen van kleding impact kan hebben. 

Ik startte mijn zoektocht naar eerlijke, betaalbare kinderkleding. Mijn drive is om je meer te verkopen dan een kledingstuk.

Vanaf de tijd dat ik geboren ben (1991) is het consumentisme enorm gegroeid. De prijzen van kleding zijn enkel gedaald. Kwantiteit lijkt belangrijker dan kwaliteit, want als je kleding niet lang meegaat, dan koop je tijdens de volgende trend gewoon weer iets nieuws.

Tijdens mijn zoektocht naar eerlijk, ontdekte ik dat ik net zo goed een kind ben van deze tijd. En hoewel wij hier thuis veel vintage en handmade dragen, deed ik verder ook lange tijd mee aan fastfashion consumentengedrag. Ik denk dat velen van onze generatie dit herkennen!
Mijn doel is mensen een eerlijk product te bieden, waarbij ze weten hoe en waar het gemaakt wordt. En ze ook te stimuleren in bewustwording rondom koopgedrag."

Ooaki Kids staat voor eerlijke productie, alle kleding wordt in Nederland gemaakt. Daarnaast staat Ooaki Kids voor duurzaamheid, de kleding wordt in kleine oplages gemaakt, daardoor ontstaat er geen afval. Alle kleding is gemaakt van gecertificeerde stoffen.
Is de kleding jouw kind te klein? Geef het dan door aan een nichtje, neefje, broertje of zusje. Ken je niemand in je omgeving om de kleding te geven, breng het dan naar een kringloopwinkel in de buurt!